Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle Projects

Voluntariatul este locul unde oamenii buni își dau întâlnire

Mereu am considerat că voluntariatul este locul unde oamenii buni își dau întâlnire. Mulți pot dona bani, haine sau alte bunuri, însă puțini pot oferi din timpul și energia lor altora. Iar când faci lucrurile lipsite de interes material și pui un strop de dragoste sau pasiune, cu siguranță ies lucruri magice. Am făcut cunoștință cu tabăra Yuppi, unde m-am înscris ca voluntar. Yuppi Camp este o tabără pentru copiii și adolescenții cu diabet și boli oncologice, iar voluntarii sunt acolo să le ofere o experiență de vis. Terapia prin experiență este modalitatea prin care se apelează la joc și activități de recreere cu scopul de a uita de probleme.

Eu, de regulă, nu îmi pun așteptări pentru a nu fi dezamăgită și pentru a lăsa lucrurile ca atare. Deși nu știam aproape nimic despre Yuppi, nu am stat pe gânduri când m-am înscris ca voluntar. După o serie de etape am fost acceptată și am pornit cu entuziasm către Șăulia, Tg. Mureș, locul unde urma să iau contact cu Yuppi și cu trainerii care vor pregăti voluntarii pentru program. Din nou, nici nu știam cum arată tabăra, care sunt condițiile sau ce mă așteaptă. Doar pe locație a trebuit să mă uit pentru a ști încotro să îmi iau biletul de autobuz. Nu mă interesa unde voi dormi, ce voi mânca, însă știam un singur lucru… că vreau să ofer din energia și creativitatea mea copiilor și adolescenților cu diabet care vor să uite de rutina lor, rutină pe care o înțeleg atât de bine.

De cum am pășit în tabără, deși ploua, m-a cuprins un sentiment de siguranță pe care nici nu știu cum să îl descriu. Multe căbănuțe frumos răsfirate, un turn de cățărat, hamace, foișoare și multe leagăne au fost primele lucruri pe care le-am văzut. Apoi am cunoscut organizatorii care m-au primit cu multă căldură și am simțit că aparțin locului. După ce am mers în recunoaștere, am descoperit împrejurimile taberei. Așa am ajuns la un lac superb unde am zăbovit preț de câteva clipe pentru că simțeam că nu merit eu așa bucurie. Au urmat o mulțime de activități de cunoaștere între noi, pentru că eram 120 de voluntari care urmau să organizeze cele 4 tabere din vară. Apoi am fost instruită de trainerii Yuppi cum să configurăm programele și activitățile propriu-zise. Nu au lipsit voia bună, jocurile, munca, brainstormingul și multă energie pozitivă. Ar fi de prisos să povestesc ce activități au fost la cât de multe erau, dar pot să zic că pe măsură ce treceau orele, parcă deveneam tot mai nerăbdătoare să vină momentul în care îi voi cunoaște pe dulcineii din tabără.

M-am întors acasă plină de entuziasm și nici nu mai are sens să spun că abia aștept tabăra. Voi fi Amic Joacă, ceea ce înseamnă că îi voi molipsi pe toți cu energia mea pozitivă! Las mai jos o serie de poze pe care le-au făcut cei din echipa Yuppi, cu dorința de a reda o firmitură din experiența pe care am trăit-o. Mulțumesc din inimă, suflețelelor de acolo care s-au ocupat atât de frumos de fiecare voluntar, felicitări pentru ceea ce ați realizat, mă înclin!

You Might Also Like...