Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle

Yoga, între perfecțiune și armonie

La începutul orelor de yoga îmi aleg o intenție. Cea mai frecventă intenție pe care mi-o setez este să fiu prezentă. Pe lângă faptul că este cea mai grea – simpla acțiune de a fi prezent e distrasă de gânduri și griji inutile-, este și cea mai frumoasă! Pentru că de acolo se nasc adevărate revelații pentru mine. Acesta e modul meu de a săpa în mine și de a descoperi resurse inepuizabile din care mă autoalimentez cu o stare de bine.

Yoga și meditația m-au ajutat să înțeleg că nu pot controla totul, fie că vorbim de glicemii, relații sau evenimente. Iar în momentul în care am încetat să mai fiu atât de dură cu mine că nu îmi ies lucrurile perfect, am început să fiu în armonie cu mine, și, de aici lucrurile bune izvorăsc.

Toate pleacă din interior și reprezintă o alegere, de la felul în care te comporți, modul în care vezi lumea pâna la trăirile și gândurile tale. Yoga nu e doar un sport, sau o formă de regăsire, ci un stil de viață în sine, pentru că ești tu cu tine, testându-ți limitele și accesând resursele interioare. Ca să fiu în armonie cu diabetul meu, trebuie întâi să fiu în echilibru cu mine. Iar prin “armonie” nu mă refer la perfecțiune, pentru că e departe de mine un grafic glicemic perfect sau o glicată de invidiat. “Armonie” e reflecția stării de bine pe care o am mereu, iar de acolo izvorăște bucuria de a trăi frumos.

Eu nu am glicemii perfecte, dar am învățat că nu pot să controlez totul, ci doar să lucrez la modul în care mă raportez la realitatea care oricum nu se va schimba.

You Might Also Like...