Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle

Sunt ca glicemiile mele: Imperfecta

Acum 1 an și 9 luni viața mea s-a schimbat complet.
La vârsta de 23 de ani am fost subit diagnosticată cu diabet zaharat de tip 1.
Povestea diagnosticului meu este identică cu a oricărei persoane cu diabet de tip 1: sete, slăbit, mers des la toaletă, oboseală crâncenă, stări de rău, glicemia 500 și terapie intensivă.
Ce a urmat după, însă, a fost diferit…

(PODCAST: varianta AUDIO a acestui articol)


Am decis să iau această slăbiciune și să o transform în cea mai mare putere a mea. Cum am făcut asta? Social media!
Să îți expui viața în online, chiar și pentru o persoană lipsită de orice probleme de sănătate, poate fi ușor intimidant. Mai ales când decizi că vrei să trăiești în văzul lumii cu toate defectele tale. Am început să scriu pe blogul meu despre primele obstacole ale vieții trăite între hipo și hiper, iar în scurt timp am început să strâng în jurul meu o comunitate de oameni care rezonau cu mine din punct de vedere medical și emoțional.

Mi-am dorit să documentez îndeaproape viața mea trăită sub semnul diabetului, oferindu-le celorlalți sfaturi practice în manangementul acestei boli. Nu există zi în care să nu citesc ceva despre insuline, rețete sănătoase sau noi descoperiri medicale, toate acestea fiind documentate pe platformele mele de socializare. Am învățat foarte repede regulile acestui joc dulce, ca să pot avea grijă de mine.



Țin minte că eram extraordinar de nerăbdătoare să încerc toate acele dispozitive de monitorizare a glicemiei și să le povestesc dulcineilor mei despre ele. Așa a apărut și primul meu video de pe Youtube; un conținut video extrem de simplist estetic în care le povesteam oamenilor despre primele impresii legate de un device de genul. Încet, încet mi-am dat seama cât de creativă pot deveni în montaj, așa că am început serios să mă ocup de videouri cât mai calitative nu doar informativ, cât și estetic.
Și da, o spun cu mândrie, că este singurul canal activ despre diabetul de tip 1 de pe Youtube-ul românesc, iar sutele de mesaje de mulțumire pe care le primesc acolo îmi confirmă că fac o treabă bună. Și ca să vă conving și pe voi despre asta, și despre faptul că diabetul poate ușor de înțeles, vă invit să aruncați un ochi acolo.

Consider că diabetul este cel mai “bun rău” lucru care mi s-a întâmplat vreodată: m-a făcut mai empatică și atentă la cei din jur, mi-a arătat cum e să trăiești viața activ, bucurându-te de ea din plin, cum e să iubești prin fiecare por și cât de important este să vezi lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă.

Dacă și tu ești la fel de dulce ca mine, vreau să reții un lucru: că nu tu te-ai oferit voluntar pentru boala asta, dar faptul că faci eforturi în fiecare zi ca să ții glicemiile sub control, asta te face un adevărat luptător și lumea merită să vadă asta. Așa că fii un exemplu prin atitudinea demnă cu care îți porți diabetul in lume. Eu am făcut o echipă cu diabetul meu pentru că EU am decis sa fie așa și să fac dintr-un diagnostic un o adevărată putere.

You Might Also Like...