Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle

Shakeul perfect pe care îl beau să am energie toată viața

(PODCAST – versiunea AUDIO a acestui articol)

În ultima perioadă am făcut o serie de schimbări în viața mea; schimbări reale și asumate, nu datorate freneziei noului an care vine cu lista aceea de rezoluții pe care oricum nu le bifez niciodată. Cu mult înainte de perioada aceea din an, am luat atitudine din toate punctele de vedere. În primul rând, am început să cred mai mult în mine și în visele mele, drept urmare am și pus bazele unor proiecte absolut superbe care m-au făcut să realizez că pot să obțin orice îmi propun.
Apoi, am renunțat să mă complac într-o zonă de confort care nu mă înălța în niciun fel, renunțând astfel la persoanele din viața mea care îmi tăiau aripile. Odată cu această schimbare majoră, pur și simplu am înflorit! De aici, am evoluat pe partea de mindset și încet, încet m-am maturizat și mai mult. Mi-am dorit să fiu, din nou, o versiune mai bună a mea, iar următorul pas firesc a fost să îmi îmbunătățesc condiția fizică. Am început cu alimentația, pe care am curățat-o complet, am renunțat la toate acele obiceiuri nesănătoase și m-am axat pe acele alimente care să îmi aducă un plus de valoare nutrițională. Altă schimbare benefică a fost rutina de exerciții fizice. În ultimii ani doar făceam jogging pentru că iubesc să alerg, dar am decis să mă îngraș, punând masă musculară. Iar acest lucru se poate realiza doar prin ridicare de greutăți.

După doar 2 luni de mâncat echilibrat, sport zilnic, yoga și meditație, am reușit să îmi scad dozele de insulină cu 35%, am reușit să îmi conturez acel abdomen cu pătrățele, am pus 2 kg de masă musculară, diminuând masa de grăsimi, ceea ce a dus la creșterea sensibilității la insulină. Iar legat de aspectul psihic, nu cred că am fost vreodată atât de fericită și împlinită. Nu am de gând să mă opresc din această nouă rutină pentru că face parte din stilul meu de viață acum. Pur și simplu mă trezesc dimineața cu bucurie la gândul că urmează să merg la sală, sau îmi crește inima în fața raioanelor de fructe și legume din supermarket, iar orele de yoga se termină mereu cu lacrimi de bucurie. De ce aș vrea să schimb asta și să nu trăiesc în armonie mereu?

Și cred că de aici vine energia și starea continuă de bine pe care le am… Ce e toxic, din alimentație, din relații, din situațiile cu care mă confrunt, dau la o parte. Apoi fac un shake din oamenii calitativi și oportunitățile faine, îl beau și am energie toată viața. Caut să am mereu lângă mine acele persoane care mă motivează să evoluez, să muncesc cu mai multă pasiune, să devin o persoană mai bună. E atât de simplu, nu? Dacă îmi asigur macro și micronutrieții buni de care corpul meu are nevoie, persoanele blânde și frumoase necesare inimii să crească și mindsetul propice minții să se dezvolte, eu devin energie și emoție pure!

Photo credits to Miruna Dimitriu @miruna_photo

You Might Also Like...