Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle

Fii voluntar!

Yuppi Camp sunt tabere de terapie prin experiență adresate copiilor și adolescenților cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune. Taberele se organizează vara, anual – din 2011, în localitatea Șăulia, județul Mureș, iar copiii vin din toată țara.

Trei dintre tabere – pentru copii cu diabet, pentru adolescenți cu diabet, respectiv pentru copii și adolescenți cu boli oncologice și boli autoimune – au durata de o săptămână, iar cea de familii durează patru zile. Tabăra de familii se adresează familiilor cu un copil cu vârsta sub 10 ani, care are o boală oncologică (în tabără vine atât copilul, cât și părinții, uneori frații sănătoși).

Pe parcursul taberelor, copiii sunt implicați în activități de terapie prin experiență – echitație, canotaj, alpinism, tir cu arcul, lucru manual, fotografie, teatru, trucuri de magie. Prin intermediul acestor activități copiilor li se insuflă curaj, le crește gradul de independență, nivelul încrederii în sine, li se dezvoltă abilități sociale, dar și importante abilități de gestionare a bolii.

Metoda terapiei prin experiență e una revoluționară, aplicată în multe țări din lume, iar în România a fost implementată pentru prima dată la Yuppi. În 2019, în taberele Yuppi au participat 144 de copii și 159 de voluntari, dintre care 21 personal medical. Medicii sunt prezenți atât în tabere, cât și pe parcursul anului – prin intermediul a peste 50 de medici cu care colaborăm ajung la Yuppi mulți dintre copii.

În tabere, asistența medicală este asigurată 24 de ore din 24, iar în taberele pentru participanți cu diabet glicemia este măsurată constant, inclusiv în timpul nopții. Mai multe despre tabără aici http://www.yuppicamp.ro Te poți înscrie ca voluntar la adresa volunteer@yuppicamp.ro

You Might Also Like...