Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle Projects

Tabăra de diabet #ALTFEL

Și anul acesta am reușit să organizez o tabără pentru copiii cu diabet zaharat. A fost a doua ediție sub umbrela asociației mele, Type 1 Dreamers și a fost un real succes. Personal, în calitate de organizator, m-am simțit mult mai relaxată ca anul trecut. Nu știu din ce motive, dar cert este că și eu am simțit că e mult mai frumos anul acesta. Am fost copleșită să văd numărul și mai mare de înscriși anul acesta, așa că nu am mai putut să îi sun pe toți cei 240 de candidați, astfel încât am făcut selecțiile doar pe baza formularului de înscriere. Am citit zile întregi ce a scris fiecare, iar la final am rămas cu o gașcă de 11 tineri cu diabet. Deși, nu erau criterii la înscriere, am ales subiectiv, în sensul în care am vrut să am adolescenți de vârste apropiate, indiferent de vechimea în diabet. Eu zic ca a fost cel mai frumos închegat grup, nu s-a stat pe bisericuțe, nu au fost certuri sau conflicte, fiecare stătea cu fiecare, au colaborat la toate activitățile, iar eu nu puteam decât să mă bucur că am reușit să îi aduc împreună. Îmi doresc din tot sufletul să urmeze un follow-up cu același grup.

Activitățile au fost variate: cursuri de educație medicală susținute de doamna doctor Alexandra Crișan de la Academia de Diabet by Diafit, workshop de dezvoltare emoțională susținut de Bogdan Dirjan de la Ascendis, jocuri și activități în aer liber coordonate de echipa de voluntari Ioana Cantemir, Ioana Ioniță și cu mine.

Jocurile de echipă, de tip Treasure Hunt, i-au ajutat pe copii să comunice în interiorul grupului, să lucreze în echipă pentru a câștiga. Imaginația și creativitatea participanților a fost pusă la încercare deoarece a avut loc Parada Costumelor, iar fiecare trebuia să își creeze un personaj cu un costum unic, fiind atent jurizat de comitetul creativ al taberei. 

Voluntarii au fost sprijinul principal al acestui proiect, fiind trup si suflet alături de copii. Participanții au mărturisit în chestionarele de feedback că o astfel de tabără nu au mai trăit, iar toate activitățile au fost peste așteptările lor.

Dacă vreți să ajutați asociația să poată face în continuare astfel de tabere gratuite, puteți 1. dona bani sau 2. completa formularul 230. Mai multe detalii aici: https://type1dreamers.com/sustine-asociatia/

You Might Also Like...