Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle

Cu diabetul la Bucharest International 10K

Pe data de 19 septembrie 2021 am participat la alergarea de 10 km în cadrul evenimentului Bucharest Internațional 10k. A fost o competiție sportivă organizată de campioana mondială Constantina Dita.

Evenimentul a fost foarte bine organizat și pentru mine a fost o reală plăcere să pot participa și să pot alerga cot la cot cu diabetul meu . din punct de vedere glicemic lucrurile au fluctuat. Am plecat cu glicemie de 230 mg/dl pentru că am mâncat micul dejun fără să fac insulină rapidă, am ajustat insulină bazală, iar la linia de finish am ajuns cu glicemie de 114, dar cu o scădere bruscă, așa că la câteva secunde de la momentul terminării cursei am făcut o hipoglicemie de 69 pe care am tratat-o cu 50 g de carbohidrați . În timpul cursei nu am consumat carbohidrați, fiind o cursă scurtă iar glicemia fiind în țintă. Am parcurs, așadar, 10 km în o oră și 12 minute. Nu a fost cel mai bun timp al meu pentru că în ultimul an nu m-am mai antrenat deloc la capitolul alergare, dar am putut să susțin până la final această provocare. 

You Might Also Like...

  • Cristian
    September 20, 2021 at 12:22 pm

    Succes in continuare si toate bune. Pacat ca aflu de evenimente dupa ce se desfasoara. Daca nu cer prea mult, cind mai sunt evenimente, pune un mesaj inaintea evenimentului.