Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle Projects

Confesiuni cu diabet – podcastul comunității cu diabet

„CONFESIUNI CU DIABET” este o emisiune tip podcast în care sunt invitați pacienți cu diabet, părinți de copii cu diabet, aparținători care să abordeze teme din domeniul provocărilor psihologice din viața cu diabet.

Gazda emisiunii este Ines Nerina, pacientă cu diabet, blogger pe diabet și președintele asociației „Type 1 Dreamers”. În jurul platfomei ei s-a strâns o comunitate de peste 110.000 de urmăritori care rezonează medical și emoțional cu acest subiect al diabetului.

Este un lucru benefic să se creeze contextul prietenos și sigur în care persoanele să se deschidă și să poată vorbi liber despre aspectele și obstacolele trăite zi de zi, din diferite perspective.

Prin împărtășirea propriilor experiențe se realizează creșterea stimei de sine, dând șansa altora să rezoneze și să se regăsească în poveștile relatate.

Prin acest proiect se sudează comunitatea cu diabet, se crește nivelul de conștientizare a diabetului în România, se crește vizibilitatea persoanelor cu diabet și a provocărilor acestora.

Un astfel de proiect nu a mai fost organizat în România, ideea de emisiune Podcast fiind cea mai urmărită formă de media actuală. 

Anul 2021 este anul în care sărbătorim 100 de ani de la descoperirea insulinei și considerăm că este oportun să marcăm evenimentul în acest fel, împreună cu persoanele cu diabet și poveștile acestora.

Ne dorim ca un astfel de proiect să devină semnificativ pentru pacienții cu diabet pentru că îi implică în mod direct pe ei în realizarea lui.

Acest proiect a fost creat de Asociația Type 1 Dreamers, pornind de la dorința de a schimba perspectiva despre diabet și de a veni în sprijinul comunității.

Când vorbim de managementul diabetului, știm că acesta nu se oprește la ajustarea dozelor de insulină și la calculul carbohidraților. Provocarea acestei boli cronice este complexitatea psihologică, ea fiind în strânsă legătură cu calitatea vieții pacienților. Pentru echilibru în glicemii și rezultate bune în analizele de rutină este esențială sănătatea psihică a persoanei cu diabet.

Proiectul este susținut de Novo Nordisk, o companie globală cu peste 90 de ani de experiență în domeniul sănătății. Novo Nordisk oferă soluții terapeutice pentru diabet, hemofilie, terapie cu hormoni de creștere și terapii de substituție hormonală.

Compania nu oferă doar soluții terapeutice, ci și suport semnificativ care vine în sprijinul persoanelor afectate de aceste boli. Această înțelegere stă la baza inițiativelor de a schimba percepțiile cu privire la diabet, la tratamentul acestuia și la viitorul diabetului.

www.novonordisk.com

Descoperă întregile episoade pe pagina https://confesiunicudiabet.ro/ sau ascultă pe Apple Podcast/ Spotify https://open.spotify.com/show/0Nvb7ZEIpYHWLqTWzpF2Wc

You Might Also Like...