Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle

Totul despre POMPA DE INSULINĂ. Episodul 1: de ce e revoluționară?

M-au fascinat mereu noile tehnologii în materie de management al diabetului. Sunt fericită că trăiesc în aceste timpuri în care medicina și tehnologia au evoluat până în punctul în care inteligența artificială preia rolul unui organ.

Pompa de insulina Medtronic MiniMed 780G este ultima lansată, are algoritmi inteligenți care ajustează livrarea de insulină, fiind autonomă. Ea suspendă livrarea de insulină pentru a evita hipoglicemiile, microbolusează insulină pentru a corecta creșterile de glicemie, setează o glicemie temporară mai mare pentru perioada de efort fizic, la fel, pentru a evita riscul hipoglicemiilor, iar lista de funcții și opțiuni poate continua. De aceea am simțit nevoia să structurez toate informațiile importante despre utilizarea corectă a pompei 780G.

Ne aflăm în fața episodului unu, dintr-o serie de 10 videoclipuri educaționale care au ca scop instruirea pacienților, iar “profesorul” este doar un pacient care împărtășește din experineța lui. Această serie de materiale video a fost realizată cu sprijinul Medtronic România: https://www.medtronic.com/ro-ro/about/medtronic-romania.html

You Might Also Like...