Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle

Calatorit diabetic de la A la Z-anzibar

Vă iau cu mine în vacanță, un multașteptat concediu… A fost o experiență greu de descris în cuvinte sau în imagini, dar Zanzibarul clar merită văzut pentru că e o lume diferită. Din punct de vedere diabetic, am întâlnit o serie de provocări: călătoritul cu insulină, senzori, catetere, ace, plasturi, acte și alte consumabile.

Apoi, o altă provocare din vacanță au fost glicemiile pentru că m-am întâlnit cu o serie de preparate noi pe care nu știam să le calculez. Cu toate că aveam pompa Medtronic MiniMed 780G, care e o pompă inteligentă ce face singură corecții și ajustează doza de insulină, tot nu am reușit să stau în target. Am reușit să stau în ținte glicemice doar 33% din timpul petrecut pe insulă. Nici nu am renunțat la deserturi, cocktailuri sau ce îmi mai făcea cu ochiul.

La capitolul provocări, se adaugă pompa/senzorul în contextul plajei și a apei. Din cauza asta, într-o zi de plaja mi-a zburat cateterul de două ori, am rămas fără resurse și am revenit la penul de insulină până am ajuns înapoi la cazare. De la crema de protecție solară, pielea era lipicioasă și astfel al doilea cateter nu a rezistat pe piele. Din fericire, cu senzorul nu am avut probleme pentru că l-am securizat cu un plasture în plus. Dar chiar și așa nu au fost probleme majore. În principiu, când se intră în apă. se deconectează pompa, dar senzorul poate să rămână atașat de corp dacă este securizat bine cu un plasture.

You Might Also Like...