Ines Nerina este o tânără din Iași, absolventă a Facultății de Litere, care și-a dorit toată viața să fie profesoară de engleză, însă viața a surprins-o la 23 de ani, când a fost diagnosticată cu diabet, fapt care i-a schimbat total cariera, astăzi fiind “profesoară de diabet” pe internet. În căutarea soluţiilor pentru o existenţă mai bună, s-a transformat într-un vlogger de succes, singurul din ţară care este aliatul suferinzilor de diabet şi al depedenţilor de insulină. În momentul de față, canalul de YouTube Ines Nerina are peste 3.800 de abonați.
Ines Nerina explică pentru cititorii portalului RoDiabet cum reușește să comunice cu pacienții de diabet din întreaga țară: “Când vine vorba de promovarea unei campanii de conștientizare, educare, informare, utilizez toate platformele de social media (Facebook, YouTube, Instagram, Blog), personalizând conținutul postat pentru fiecare canal în parte. Fiecare dintre aceste căi de comunicare este unică, având un public diferit, un format diferit, de aceea este necesară ajustarea conținutului pentru că publicul va consuma diferit informația”.
De exemplu, pe YouTube va fi publicat un material video, pe Facebook sunt de impact videoclipurile scurte cu subtitrări sau postere, pe Instagram este publicat conținut fotografic, iar pe blog text scris și fotografii.
Vloggerița de origine ieșeană este convinsă că atât Ministerul Sănătății, cât și medicii specialiști dar mai ales asociațiile de pacienți, joacă un rol fundamental în instruirea pacienților, așa că ideal ar fi ca toți aceștia să fie implicați într-o campanie de prevenție. “Pentru că plaja de atribuții este enormă în cazul Ministerului și al medicilor, sarcina de a promova o campanie revine mai mult asociațiilor de pacienți”.
Pe de altă parte, Ines are câteva sfaturi pentru pacienții cu diabet care caută informații despre această afecțiune și tratamentul ei: “Mă învârt destul de mult în mediul online și intru în contact cu multe persoane vulnerabile, care cad pradă anunțurilor înșelătoare, impostorilor care propagă informații eronate, care mai mult dezinformează. De aceea, mereu dau același sfat: fiți vigilenți și atenți de unde vă luați informațiile! Verificați sursa, cine este autorul, ce expertiză are. Îndreptați-vă către platformele online ale asociațiilor de pacienți, federațiilor sau organizațiilor din domeniu medical!”
Material realizat în cadrul campaniei de educație și prevenție “Poți face mai mult”, dezvoltată de portalul RoDiabet.ro, cu susținerea partenerului Novo Nordisk, și dedicată educației publicului larg și persoanelor afectate de diabetul de tip 2, cu privire la complicațiile cardiovasculare ale diabetului. Puteți citi mai multe despre efectele acestor complicații, sau despre modurile în care le puteți preveni în mod eficient, pe pagina dedicată programului: www.rodiabet.ro/poti-face-mai-mult/.
sursa Medicalmanager.ro Link aici