Am făcut marea schimbare și am luat decizia de a fi inclusivă, de a reprezenta nu doar comunitatea cu diabet de tip 1, ci și comunitatea de tip 2 pentru că fiecare pacient contează. În ultimii 2 ani mi-am investit energia pentru a aduce informații de calitate oamenilor cu același diagnostic ca mine, însă vreau de acum încolo să mut accentul pe educarea și instruirea persoanelor cu tipul 2 de diabet.
Prin urmare, am demarat cu mare entuziasm campania #PoțiFaceMaiMult, în colaborare cu platforma RoDiabet; poți mai mult, în sensul că poți avea diabetul sub control dacă ai grijă de el și te informezi. Petrecând foarte mult timp în mediul online, mereu atrag atenția asupra unui aspect extrem de important: atenție din ce surse ne informăm pe internet! De aceea sunt atentă de unde preiau informații și ce vă recomand. Așa că, vă sfătuiesc călduros să mergeți pe www.rodiabet.ro/poti-face-mai-mult pentru că pe această platformă scriu persoane cu expertiză medicală, doctori și specialiști.
La rândul meu, mă documentez de acolo și ceea ce urmează să aflați în acest articol este preluat de acolo. Așadar, aș vrea să vorbim despre riscul de boli cardiovasculare, ce sunt mai exact și care sunt principalii factori de risc.
Diabetul de tip 2 provoacă glicemie ridicată, care deteriorează pereții arterelor. Această deteriorare crește probabilitatea de acumulare de grăsimi și colesterol în vasele de sânge, iar în timp această acumularea de materii grase poate determina restrângerea arterelor. La rândul său, acest lucru poate duce la reducerea fluxului de sânge.
În plus, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 sunt mai susceptibile să sufere de hipertensiune arterială și colesterol ridicat, ceea ce poate crește suplimentar acumularea de grăsimi în artere.
Dacă aveți diabet de tip 2, este posibil să aveți și alți factori de risc care sunt asociați cu un risc mai mare de boli cardiovasculare, după cum urmează: