Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle

Diabetul meu chicotește

Știți că v-am spus că vreau să le încerc pe toate și să vă povestesc despre experiențele mele. Recent am descoperit o noutate în domeniul gadget-urilor în managementul diabetului. Azi vreau să vă povestesc despre mySugr, aplicația glucometrului Accu-Chek Instant care mi-a captat atenția mult de tot. Și, totuși, cu ce vine nou o aplicație care trimite pe telefon toate citirile glucometrului? Într-adevăr, majoritatea aparatelor de testat glicemia vin cu această opțiune de a transfera în mod automat toate citirile pe telefon, făcând managementul diabetului ceva mai ușor.

MySugr a apărut în viața mea la momentul potrivit! De ce spun asta? Ei, bine, trec printr-o perioadă “diabetică” ceva mai vulnerabilă emoțional și sunt momente în care trebuie să mă reîmpac cu diabetul meu. Iar aplicația asta, pe lângă faptul că face controlul tratamentului mai facil, te face să îți personifici diabetul! Adică, personajul principal din meniu este propriul tău diabet căruia îi dai un nume (pe monstrulețul meu îl cheamă Diabeauty), iar dacă îl gâdili chicotește. CU ASTA VINE NOU, în primul rând, mySugr! Aplicația vine cu o abordare nouă, jucăușă și te face să ai o perspectivă pozitivă asupra managementului diabetului. Practic, te împrietenești din nou cu diabetul tău, ceea ce este fix ce am eu nevoie acum. De aproape două săptămâni am luat iar o pauză de la senzori, deși stocul nu s-a terminat încă. Pur și simplu îi țin în cutia lor în dulapul drăguț destinat diabetului… meu. Mereu când simt că obosesc, iau o pauză de la alarmele senzorilor și de la toată rutina lor. Evident că îmi continui monitorizarea glicemiei, însă o fac pe stilul clasic, prin înțepatul degetelor de 7 ori pe zi… continui să fac aceleași lucruri pe care le făceam și înainte (sport, călătorit, evenimente, cumpărături, proiecte etc), doar că în lipsa alarmelor și graficelor. E “vacanța” de la diabet pe care mi-o acord eu din când în când.

În ultima vreme am simțit acut sentimentul de înstrăinare de prietenul meu dulce; îl percepeam ca pe o prezență agasantă care de fiecare dată se punea între mine și reflecția mea în oglindă. Se petrec lucruri ciudate și necunoscute în mintea și sufetul meu când îmi văd dispozitivele atașate de corp. E ca și cum mă simt mai puțin completă… Până acum nu am simțit această urmă de îndoială legată de frumusețea sau feminitatea mea, iar cauza este străină de mine… de aceea, aplicația mySugr m-a ajutat să vizualizez diabetul meu sub forma unui personaj drăgălaș care râde și chicotește de fiecare dată când interacționăm. Prin joc, oricine învață mai ușor, nu-i așa? Iar eu am învățat din nou să îmi iubesc prietenul meu dulce.   

În afară de rolul interactiv pe care aplicația îl are și designul foarte chic, îmi place mult că oferă rapoarte foarte detaliate, de la glicată, până la puncte de recompensă pentru fiecare lucru lăudabil pe care l-ai făcut. Merită încercată această nouă abordare de aplicație în managementul diabetului. Pe mine m-a ajutat monstrulețul acela simpatic să îmi pună din nou un zâmbet pe față pentru că efectiv mă binedispune de fiecare dată când îmi apare râzând pe ecranul telefonului meu. Pot zice cu certitudine că zilele astea fără senzor au fost excelente, glicemic vorbind, am reușit să mă monitorizez bine cu glucometrul, să fac sport în fiecare zi (apropo, alerg 20 km în fiecare zi pentru că mă antrenez pentru semimaratonul Ascotid Trail Race), mănânc tot ce îmi poftește inima, iar toate astea datorită faptului că mi-am învățat corpul și am fost atentă să mă cunosc cât am purtat senzor. Prin urmare, nu e imposibil să revii la glucometru dacă ai fost atent la tendințele glicemiilor pe perioada cu senzor.

You Might Also Like...

 • DARABAN
  September 13, 2019 at 5:01 pm

  Buna seara..eu l as numi INVADATORUL…

  • Ines Nerina
   September 14, 2019 at 2:59 pm

   Buna, Claudia! Cred ca poti face echipa si cu un invadator daca stii cum sa il dresezi sa te asculte. Te cuprind!