Ines Nerina
Projects

Când visele devin realitate

Sunt convinsă că nimic nu e întâmplător, iar visele chiar devin realitate atunci când ai curaj să crezi în ele. Puțin timp de la diagnostic m-am izbit de primele piedici ale vieții cu diabet, una dintre ele fiind faptul că moda nu mai era funcțională pentru noile mele nevoi. Zilnic mă confruntam cu situații neplăcute în care nu aveam cum să îmi fac insulina pentru că bluza era prea strâmtă, nu aveam acces ușor la piele sau nu aveam nicio posibilitate confortabilă să îmi țin pompa de insulină.  Așa că am îndrăznit să îmi creez eu propria mea idee de haine care să satisfacă nevoile mele…

Ideea mea vizează crearea unui atelier de croitorie care să conceapă haine pentru persoanele cu diabet. O persoană cu diabet trebuie să își facă zilnic multiple injecții cu insulină pentru a supraviețui. În acest sens, este necesară o garderobă cu piese vestimentare care să faciliteze injectarea în public. Industria de modă de masă nu creează haine pentru nevoile reale ale consumatorilor, în acest caz, piese vestimentare care să aibă acces ușor la piele. Așadar, ideea mea se învârte în jurul creării unei serii de colecții speciale pentru a oferi acces rapid la piele pentru a le ușura diabeticilor viața, plus o serie de tricouri cu mesaje dulci, inspiraționale care să aducă zâmbetul pe fața tuturor.

Pe scurt, am aplicat ideea mea curajoasă pentru a obține sprijin financiar de la Uniunea Europeană. Surpriză ! Prin programul START IT UP am primit finanțarea pentru a-mi vedea visul realitate. Vă zic sincer că a fost șocant pentru mine primirea veștii și am fost extrem de copleșită, dar, gata, m-am pus pe treabă și urmează să lansez prima colecție de haine special concepute și personalizate pentru comunitatea de persoane cu diabet din România. Stați pe fază pentru că vă pregătesc o serie de articole vestimentare care ne vor face viața cu diabet mult mai plăcută.

Proiect susținut și finanțat prin programul POCU/82/3.7/104997 START IT UP Nord-Est “Sprijinirea Tinerilor Antreprenori din Regiunea Nord-Est prin Transfer de Inovații și Tehnologii Utile pe Piață”

You Might Also Like...