Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle Food Projects

Atelierul de CARBO (partea 1)

Atelierul de CARBO este workshop-ul unde pacienții cu diabet zaharat de tip 1 învață numărarea carbohidraților prin exerciții practice și exemple. Atelierul de Carbo reprezintă o parte din modulul de cursuri de educație medicală care a lua naștere la inițiativa doamnei doctor Delia Reurean-Pintilei.

Împreună cu echipa Consultmed am pus la cale primul curs de educație medicală pentru pacienții cu diabet de tip 1. Ne-am dorit să împletim sfaturile specialistului cu experiența și trăirile pacientului. Primul curs își propune consolidarea cunoștințelor ce țin de numărarea carbohidraților, dar nu poți vorbi despre asta dacă nu înțelegi, întâi de toate, cum are loc metabolizarea glucidelor, ce rol are insulina, și care este relația dintre pancreas și ficat.

Prin urmare, înainte de a discuta despre sursele de carbohidrați și cum se calculează acestea, doamna doctor Delia Reurean-Pintilei ne-a oferit o explicație foarte frumos structurată despre informațiile de bază. A doua parte a cursului, cea în care intrăm în detalii și facem workshopul despre cum cântărim alimentele va urma curând. Până atunci, vă las articolul de pe blog care anunță tema celei de-a doua părți:

CE SUNT CARBOHIDRAȚII ȘI CUM ÎI CALCULĂM:
http://inesnerina.com/index.php/2019/…

Îmi doresc ca prin acest vlog și cu puterea internetului, informația să treacă dincolo de pereții clinicii, iar emoția să treacă dincolo de ecran. Pentru că am ținut la intimitatea cursanților, am decis să nu includ în acest video și discuțiile personale dintre pacient și doctor.Dacă mai există întrebări nu ezita să mi le scrii aici și eu voi încerca să le ofer răspuns.

Centrul Medical Consultmed Iași http://www.cmconsultmed.ro/

You Might Also Like...