Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle Food

Mic dejun cu omletă pentru glicemii stabile

Hey, hey, drăgălașilor, am reînceput să gătesc cu pasiune și, mai nou, împletesc asta cu formatul video pentru a le posta pe online. Prin urmare, nu sunt creativă doar în farfurie, ci și în editat video.

Pentru dimineața asta, vă propun o banală omletă, dar care e foarte estetică și plină de nutrienți pentru că avem și carbohidrați lenți, și legume proaspete și avocado sexy.

Fără să mai lungesc vorba, înainte să vă las să urmăriți în imagini “rețeta”, vă mai spun doar atât: 40 de grame de carbo, iar pentru masa asta am bolusat 4 unități de insulină Fiasp de pe pompa pentru că am folosit Bolus Wizard care mi-a calculat cantitatea perfectă. Am plecat cu o glicemie de 95 mg/dl (rația insulină: carbohidrați dimineața la mine este de 1 unitate/ 10 grame de carbo). Iar după aceea glicemiile au fost stabile.

  • rația insulină: carbohidrați = câte grame de carbohidrați sunt acoperite de 1 unitate de insulină (această valoare se află împreună cu doctorul diabetolog prin multiple tatonări controlate și atent monitorizate)

You Might Also Like...