Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle Projects

Stop worrying and start chasing your dreams

E foarte greu să trăiești cu gândul că tratamentul tău nu se va termina niciodată; că în loc să îți vezi de planuri și vise – ceea ce se presupune că un tânăr trebuie să facă- ești preocupat în permanență cu monitorizarea ta medicală

E ste extrem de dureros gândul –nu că nu poți face ceva-,  ci că există mereu piedici. Poți să mănânci tot ce-ți dorești, DAR atent cântărit, poți face sport, DAR foarte minuțios calculat, poți să trăiești “normal”, DAR să ai întotdeauna grijă la doza de insulină. Nici măcar când ești tu cu tine nu poți fi pe deplin singur pentru că intervin grijile referitoare la cum îți afectează glicemia actul de a lăcrima. Trecerea de la tristețe la panică e bruscă atunci când observi că îți scade glicemia alarmant de repede, iar cele trei linguri de Nutella nu au ajutat cu nimic. Lași repede plânsul la o parte și iei toate pliculețele de zahăr din apropiere. Așa am aflat că Nutella, pe lângă conținutul enorm de zahăr, mai are și multe grăsimi, deci lipidele încetinesc absorbția glucidelor.

În concluzie, la următoarea situație de criză zahărul pur e mai indicat. E dificil de scoți din ecuație frica de a nu te mai trezi din cauza unei come pe care nu ai putut-o evita în somn; sau simplul gând că există posibilitatea să rămâi singur, inert la pământ fără ca cineva să fie prin preajmă. Dar astea sunt doar cele mai negre gânduri în caz de…

Așa că, în momente de genul, când mă simt vulnerabilă trebuie să mă ridic singură și să rezist cu stoicism. Trebuie să accesez ultimele resurse ca să trec mai departe. Pentru mine nu există altă variantă decât cea în care îmi demonstrez mie că sunt o luptătoare.  Prin urmare, am decis să încetez în a mai trăi cu frică. Într-adevăr, diabetul îți plasează cumva existența sub semnul incertitudinii și al eternului “în caz de…”, dar am să învăț să o iau de la capăt; să învăț de la zero să desenez vise și să nu uit niciodată că am primit cel mai de preț cadou: viața.

 

Mulțumiri Mirunei Dimitriu pentru aceste poze incredibil de frumoase. Pe ea și fotografiile ei deosebite le găsiți aici!

Locație: Grădina Botanică “Anastasie Fatu” Iași

Haine: articole descoperite în magazinele second hand, sandale Deichmann

 

You Might Also Like...

 • Mama
  July 16, 2017 at 8:05 am

  Desi am inima rupta in bucati nu pot schimba lucrurile, as vrea sa pot face ceva pentru asta dar sunt si mai neputicioasa ca tine fetita mea chiar daca am mturitate suficienta.
  Ba mai mult nici sa comunic normal nu mai sunt in stare, sunt paralizata cu totul emotional si nu mai pot reactiona normal.
  Acum spun si eu stop, Ce e de facut? E o realitate pe care nu o pot schimba dar pot sa o asigur pe fetita mea ca sunt la capatul firului si daca simte ca sunt resurse de orice fel in mamicuta sa se autoserveasca cu toata increderea.
  Chiar esti un OM puternic nu e o iluzie, asa ca eu iti transmit toata energia mea sa te folosesti de ea ca sa schimbi macar perceptia realitatii si sa gasesti partea buna a lucrurilor di ceea ce exista.
  Te imbratisez si te IUBESC tare de tot.