Ines Nerina
Projects

Glamour Beauty Festival 2017

GLAMOUR Beauty Festival s-a aflat la cea de-a doua ediție, iar eu mi-am băgat puțin nasul pe acolo să văd ce mai e nou în materie de beauty. Pentru că am vrut să demonstrez că bloggosfera poate coexista cu o viață trăită sub semnul diabetului, mi-am făcut bagajele și am pornit în călătorie spre București, unde a avut loc evenimentul. În geanta mea nu mi-am luat rujul roșu, ci glucometrul ca să fiu mereu în control, nu mi-am luat rimelul pentru gene arcuite, ci am stat geană pe pen-ul meu, iar pentru energie și bună dispoziție nu au lipsit gustările sănătoase. Așa că mi-am pus poșeta pe umăr, camera la gât, agenda în mâna dreaptă și am pornit în descoperirea definiției frumuseții.

Festivalul a avut loc pe 13-14 mai la Hanul Gabroveni, aceeași locație ca anul trecut. Nu e de mirare că nu au schimbat-o pentru că absolut superb ansamblul situat chiar pe Lipscani, în Centrul Vechi al capitalei. Ceea ce a făcut această experiență de-a dreptul inedită au fost speakerii și participanții care au fost prezenți. Au avut loc masterclass-uri oferite de Alexandru Abagiu, Sorin Stratulat, Adina Vlad, George Soare, iar orice pasionată de beauty știe că ei dau tonul în domeniu. De asemenea, a fost o sesiunea de Q&A cu cele mai în vogă bloggerițe la ora actuală, iar aici amintesc Andreea Chirilă, Alina Ceușan, Ioana Grama, Sandra Bendre, Ioana Chișiu, Sânziana Negru și Mădălina Merca. Nu mai vorbesc despre momentele minunate petrecute la fiecare stand al partenerilor prezenți la eveniment.

Fiecare participant a primit mult râvnitul Goodie Bag în care am găsit câte o mică atenție de la toate brandurile care au fost acolo. Abia aștept să le testez și să revin cu review-uri și impresii sincere. Ca să trec repede în revistă, Goodie Bag-ul a fost un adevărat răsfăț compus din pudră translucidă Mark. Magix HD Finishing Powder Avon, ruj Rouge Edition Velvet Bourjois în nuanța Fu(n)chsia, apă de Struguri Caudalíe, spumă de duș Home Spa Douglas, cremă de zi Organic Morrocan Argan Oil Dr. Organic, cremă de față Pure Vitality Skin Renewing Cream Ultra Facial Kiehl’s, apă de parfum La Vie Est Belle, cremă de față Visionnaire Advanced Multi-Correcting, Lancome, masacara Volume Shake Rimmel London, lac de unghii Miracle Gel în nuanța Mintage Sally Hansen, paletă cu 24 de nuanțe sample de ruj Vice Lipstick Urban Decay, paletă cu 4 nuanțe sample de corector Naked Skin Urban Decay.

Ceea ce a fost wow la acest event nu au fost doar speakerii și invitații, ci organizarea. Totul a mers impecabil, iar punctele de pe program pur și simplu curgeau progresiv. Firescul și punctualitatea au fost cuvinte cheie care au stat la baza organizării, ceea ce am apreciat nespus de mult. Dar dacă ar fi să punctez ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, au fost oamenii pe care i-am cunoscut acolo. Am reușit, nu doar să le adresez o serie de întrebări influencerilor în cadrul secțiunii Q&A, ci și să îi cunosc mai bine pentru că am stat la discuții mult după aceea. Am descoperit că în spatele zâmbetului sigur al fetelor stă o ființă extraordinar de caldă, care se confruntă totodată cu anxietatea, că nu e atât de fabulos pe cât pare să fii mereu pe drumuri și că filtrele de pe Insta acoperă oboseala, că trebuie să muncești mult să ajungi unde îți dorești. Multă inspirație, entuziasm, curiozitate și îmbogățire sunt doar câteva din stările care m-au făcut să mă bucur din plin de ceea ce mi s-a întâmplat.

Dacă ar fi să trag linie și să vă spun ce am învățat la GLAMOUR Beauty Festival ar fi că anul acesta tendințele în make-up și hairstyling sunt dictate de multă culoare, texturi, noi tehnici, că se poartă în continuare personalitatea, că frumusețea vine din interior și nu din consumatorism. Concluzia este că a fi femeie este un privilegiu pentru că putem găsi răsfăț în sticluțe frumos colorate sau în creme discret parfumate, că ne putem juca oricât de mult am vrea cu infinite farduri de nuanțe și texturi diferite, toate punându-ne în evidență sclipirea interioară.

 

You Might Also Like...