Ines Nerina
Projects

„O femeie care îşi tunde părul îşi schimbă viaţa”

Când vine vorba despre frumuseţe, cred că părul reprezintă unul dintre cele mai importante detalii. Până acum câteva luni, toţi mă recunoşteau după cosiţele-mi lungi. Da, da, aşa este. Toată viaţa mea părul lung a fost marca frumuseţii mele. Nu exista zi în care să nu petrec cel puţin o oră aranjându-l, iar complimentele nu încetau să apară. Dar ce se întâmplă atunci când îţi tai părul? Dispare cumva odată cu el şi frumuseţea?

 

D iscuţia asta legată de subiectul acesta a ajuns să fie atât de mult purtată, încât a devenit obositoare.

„Bărbaţilor le plac femeile cu părul lung.”

„Să nu cumva să îţi tunzi părul pentru că îţi stă aşa de bine” etc. Sunt cele mai întâlnite clişee de care am început să mă satur. Părul ar trebui să fie un accesoriu frumos de care să te bucuri şi care să îţi aducă plăcere şi relaxare atunci când te joci cu el în diferite coafuri.  Dar atunci când ai aceeaşi „freză” de 15 ani, îţi speli părul ca pe o rufă, nu vezi nimic când bate vântul sau când te apleci, petreci 1h uscându-l sau aranjându-l, asta nu se mai cheamă relaxare, ci o corvoadă. Într-adevăr, rezultatul este unul frumos, iar buclele alea jucăuşe smulg complimente peste complimente, însă numai tu, proprietar nefericit al podoabei capilare, ştii prea bine cât timp şi efort au costat toate astea. Şi cu riscul de a părea exagerată, spun totuşi că fiecare dintre Rapunzelele de pe stradă şi-au dorit măcar în vise să se tundă, la gândul câtă muncă presupune îngrijirea unui păr lung. Nu vreau să mă înţelegeţi greşit! Ador aspectul de zână dat de cosiţele lungi, dar ceea ce detest eu sunt toate acele remarci total neadevărate.

Acum când mă uit la poze mai vechi, am şi eu aceeaşi reacţie:

„Doamne, ce păr frumos.”

Însă toată impresia aia păleşte în faţa chinului pe care l-am suportat atât de mult timp. Nu regret nici măcar o clipă decizia de a renunţa la el, ba mai mult, mă bucur mai mult de toate avantajele care vin. Mereu mă întrebam cum ar fi să am bob, sau părul roz, sau gri, sau cum mi-ar sta cu brenonelul din liceu. Întrebări care au persistat de-a lungul anilor şi de frica de „definitiv” nu am avut niciodată curaj să o fac până la capăt. Asta până vara asta când mi-am făcut de cap cu cei de la Vestige din Cluj. În mai puţin de 2 luni am experimentat toate tunsorile şi toate culorile, de la cele mai comune, până la cele mai nebune. De la tunsori asimetrice în culori de roz şi galben, am ajuns la diferite tipuri de bob roşcat, gri sau blond. Am putut să îmi îndeplinesc visul de a face o schimbare de look radicală, ca în final să îmi dau seama ce mi se potriveşte şi cum mă simt cel mai bine. Aşa am rămas la look-ul de acum, care mă reprezintă cel mai bine.

Şi dacă ar fi să dau un sfat, acela e foarte simplu. Nu mai tânjiţi după schimbare. Faceţi-o! Vă spune asta fata care a stat cu părul lung şi natural o eternitate.

You Might Also Like...

 • Denisa-Oana P
  January 14, 2017 at 4:35 pm

  Hehe imi amintesc de Inesica Rapunzel 💕💕💕 Chiar din povesti păreai.
  Daaaar uitându-ma acum la fotografiile acestea – nu ma pot decide ce coafura imi place cel mai mult si ma faci sa-mi doresc si eu o schimbare radicala. Uof sper sa nu ramân totusi la stadiu de dorit si de cautat vopsele si de data asta.

  P.S. adooor cum iti sta cu bretonel.
  P.P.S any tips for a gorgeous hair?

  • Ines Nerina
   January 14, 2017 at 5:28 pm

   Denisa, multumesc pentru mesaj! Esti o scumpa. Quick tips for a gorgeous hair: mananca grasimi bune (avocado, walnuts, seeds) si masti de par facute acasa din ulei de ricin si ulei de masline.