Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle Projects

Totul despre POMPA DE INSULINĂ: Fă sport în siguranță cu funcția Temp Target

Astăzi vreau să vorbim despre funcția Temp Target. Este o funcție pe care eu o folosesc cu mare drag și consider că merită să vorbim despre el pentru că ajută mult în managementul diabetului pe timpul efortului fizic.

Pe scurt, care-i faza cu setarea unei unui obiectiv temporar, ce se întâmplă cu pompa și de ce am folosit această funcție?

Această pompă are setat în modul ei automat și inteligent să țină glicemia în ținta de 100 mg/dl.  Ei bine, când vrem să facem efort fizic sau vom fi supuși unei perioade de timp unei activități intense sau unui antrenament de sport, folosim cu încredere această funcție de Obiectiv Temporar (Temp Target). Când activăm această funcție, pompa setează îți setează o țintă glicemică la 150 mg/dl, adică ceva mai sus pentru ca noi să fim în siguranță, iar al doilea lucru minunat pe care-l face pompa, pe perioada de Temp Target ea nu face autocorecții. 

În momentul în care facem efort fizic, pe deoparte, vom fi expuși la posibile scăderi de glicemie pentru că activitatea fizică are efectul acesta, dar în același timp, pentru cei care au profile glicemice mai diferite sau organismul reacționează diferit, există acele situații în care crește glicemia în fața unei efort fizic. De aceea este de mare ajutor că pompa nu va face insulină să corecteze eventualele creșteri de glicemie pe durata sportului. 

Pentru a seta această funcție, intrăm în meniul principal, apoi la SmartGuard, iar de acolo activăm Temp Target (Obiectiv Temporar). Pe ecranul principal va apărea simbolul unui omuleț verde, iar asta ne indică faptul că suntem în modul Temp Target. Ca să dezactivăm opțiunea, vom intra tot în meniul principal, apoi SmartGuard, iar apoi Cancel Temp Target/ Anulează Obiectiv Temporar.

Încă un lucru pe care îl consider foarte important este să știm când vom activa această opțiune.  Din experiență,  am întâlnit o primă greșeală. Am pățit să fac sport pentru prima dată cu această pompă de insulină și fix înainte să încep antrenamentul am activat această opțiune. După nici jumătate de oră de când am început antrenamentul m-am trezit cu o hipoglicemie destul de neplăcută. EXPLICAȚIA:  eu aveam în organism insulina activă care era deja în organism cu o oră în urmă. De aceea, cel mai bine este să activăm opțiunea Temp Target cu o oră înainte să începem efortul fizic.  

You Might Also Like...