Ines Nerina
Diabetes & Lifestyle

“Pentru o viață sănătoasă”… oh, fuck off

Mă tot gândeam la mesajele de interes public care rulează zilnic la televizor în timpul reclamelor… am evitat excesul de sare, zahăr sau grăsimi, am consumat zilnic fructe și legume, am consumat zilnic 2 litri de apă, am făcut mișcare timp de 30 de minute în fiecare zi, nu fumez, nu (prea) beau și, totuși, am o boală care nu se vindecă niciodată și care nu are leac. Faptul că am avut mereu grijă de mine nu m-a făcut imună la nicio boală autoimună…

Țin minte că Maria Virgilia spunea pe insta story la un moment dat că e fix o ruletă rusească cu bolile astea, că nu ai cum să le previi dacă respecți anumite reguli. Așa cum zicea și ea, fuck it, dacă îți e poftă de dulciuri, mănâncă dulciuri! Dacă vrei să fumezi o țigară, fumează o țigară! Nu îți poate garanta nimeni și nimic că vei fi veșnic păzit de cancer dacă ai grijă de tine. Niciun doctor nu poate numi punctual cauza apariției cancerului sau altor boli grave.
Suntem extrem de naivi să credem că putem fi in control. De fapt, noi nu putem controla nimic, doar respectând o dietă sau având un stil de viață sănătos. Este adevărat că un echilibru în dietă și stil de viață îți poate da o stare mai bună și te simți mai bine, dar în continuare nu îți oferă imunitate sau sănătate veșnică.
Sunt oameni care nu au pus gura pe o țigară în viața lor și, totuși, au fost diagnosticați cu înspăimântătorul cancer pulmonar. Există persoane care au probleme grave cu ficatul, deși nu au consumat alcool vreodată și lista de exemple poate continua la nesfârșit. Ce incerc eu să demonstrez este că lucrurile sunt mai presus de noi și de puterea noastră, așa că nu trebuie să trăim cu frica în sân că dacă facem ceva “greșit” riscăm să ne îmbolnăvim. Viața nu trebuie trăită sub semnul fricii, ipohondriei sau al gândului că suntem amenințați la fiecare pas. Trăiește frumos și în echilibru cu tine, înainte de toate, că viața oricum se întâmplă cum vrea ea. Dacă ea decide să te surprindă o va face fără să te întrebe înainte sau fără să îți ceară acordul să intre. “Hey, am un diabet de livrat. Ești acasă să ridici coletul?” Dacă e dat sa fie, oricum se întâmplă.

Photo credits: Miruna Dimitriu @miruna_photo 

You Might Also Like...